images
Nektarin Fidanı
CALDESI 2000
CALDESI 2000
Ağaç Özellikleri
Ağacı orta kuvvettedir. Yan, dik ve hızlı gelişir ve yüksek verimlidir.
Meyve
Meyve kabuğu sarı zemin üzerine % 90 oranında parlak koyu kırmızı renkte, çok gösterişli, iri ve iyi kalitededir. Aroması çok yüksek ve belirgin kokuludur. Meyve eti beyaz ve yan yarmadır. Ortalama meyve eni 75 mm. meyve uzunluğu 73 mm. olup yaklaşık 230 gram ağırlığındadır.
Tozlayıcı
Kendine verimli bir çeşittir.
Hasat Zamanı
Temmuz ayanın 2. haftasından itibaren hasat edilir.
Anaç
İklim ve Toprak istekleri;
Nektarin kış soğuklarına -16 c dereceye kadar dayanabilmesine rağmen açmış çiçekleri -2,5c dereceye, taç yapaklarını d.kmüş çiçeklerin -1,8c dereceye ve geç meyvelerin -1, dereceye kadar dayanabilmektedir. Nektarin bir şeftali mutasyonu olması sebebiyle şeftalini yetiştiği her türlü toprakta kolaylıkla
yetişebilmektedir.

Kumlu tınlı, aluviyal topraklarda toprak pH’sımn 6,5-7,5 olduğu, %10’dan daha az kireçli olan topraklarda yetiştiricilik idealdir. Taban suyunun toprak seviyesine 2 metreden daha yakın olduğu yerlerde ağır ve killi topraklarda yetiştiricilik tavsiye edilmez. Sararma, zamklama gibi zaralar görülür. Bölgenin hakim rüzgarlarına açık arazilerde yetiştiriciliği zordur, verimlilik düşer. Nektarin
yetiştiriciliğinde CF-677 ve CADAMAN anaçları başarı ile kullanılır.

 

Bahçe tesis edilecek yerin toprak tahlilinin 30- 60 ve 90 cm derinliklerden alınacak toprak örnekleri ile yapılması anaç seçimi ve gübreleme programı için önemlidir.
 
Bahçe tesis edilirken genellikle bir bahçe içerisinde en az iki çeşitin bulunması verimlilik ve döllenme biyolojisi açısından önemlidir. Özellikle bahçe tesis edilirken tercih edilen çeşitlerin birbirine uyumuna ve hasat tarihlerine dikkat edilmeli, buna uygun yapılmalıdır. Bahçe tesis edilirken modern yetiştiricilik (direk, tel, .rtü, damlama sulama) tekniğine göre yapılmalıdır.
Açıklama

Benzer Ürünler